Maisto (žuvies apdorojimo ir perdirbimo) pramonės darbuotojas
Maisto (žuvies apdorojimo ir perdirbimo) pramonės darbuotojo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam maisto pramonės darbuotojui parengti, kuris gebėtų apdoroti ir perdirbti žuvį.
Mokymų metu išmoksite:
- Paruošti darbo vietą, technologinius įrenginius, įrankius ir inventorių žuvims apdoroti, perdirbti, fasuoti, pakuoti ir ženklinti.
- Saugiai naudoti technologinius įrenginius, įrankius ir inventorių, skirtus žuvims apdoroti, perdirbti, fasuoti, pakuoti ir ženklinti.
- Tvarkyti darbo vietą, įrangą ir inventorių pagal geros higienos praktikos reikalavimus.
- Tvarkyti susidariusias atliekas pagal nustatytus reikalavimus.
- Apibūdinti žuvies gaminių gamybos žaliavas ir pagrindines medžiagas.
- Paaiškinti žalios žuvies kokybės reikalavimus.
- Atlikti žuvies pirminio apdorojimo technologines operacijas.
- Paaiškinti žuvies gaminių kokybės reikalavimus.
- Gaminti žuvies gaminius, naudojantis technologinėmis kortelėmis.
- Paruošti žuvies gaminius realizuoti.
Trukmė | 9 sav. |
Minimalūs reikalavimai |
10 klasių baigimo pažymėjimas. Bet kokia prieš tai įgyta kvalifikacija |
Teorija |
2,5 sav. |
Praktika | 5,5 sav. |
Baigiamasis vertinimas | Teorijos ir praktikos egzaminas |
Suteikiama kvalifikacija | Maisto pramonės darbuotojas |
Išduodamas dokumentas | Kvalifikacijos diplomas |
Asmuo, įgijęs maisto pramonės darbuotojo kvalifikaciją, galės dirbti maisto pramonės gamybos ir perdirbimo įmonėse. Darbas reikalauja fizinės ištvermės, darbo metu privaloma dėvėti specialiuosius darbo drabužius
Mokymai vyksta šiuolaikiškose, moderniai įrengtose patalpose su visa darbui ir mokymuisi reikalinga įranga.
- Pirmoji įmokos dalis 30% sumokamas iš anksto. Likusi suma mokama dalimis be jokio pabrangimo.
- Galimas išsimokėjimas lizingo būdu.