Pusgaminių ir karštųjų patiekalų gamintojas
Pusgaminių ir karštųjų patiekalų gamintojai ruošia nesudėtingus patiekalus arba pusgaminius ir gėrimus. Užtikrina gamybinio inventoriaus švarą ir tvarką maisto paruošimo padalinyje, ruošia daržoves patiekalams, padeda virėjams ruošiant produktus apdorojimui, tinkamai dezinfekuoja ir plauna indus ir gamybinius įrenginius.
Mokymų metu išmoksite:
- Paruošti ir tvarkyti darbo zoną.
- Prižiūrėti virtuvės įrenginius.
- Parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą.
- Apskaičiuoti reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį.
- Gaminti pusgaminius.
- Gaminti karštuosius patiekalus.
- Įvertinti patiekalų kokybę ir juos apipavidalinti.
Trukmė | 13,5 sav. |
Minimalūs reikalavimai |
10 klasių baigimo pažymėjimas |
Teorija |
1 mėn. |
Praktika | 2,5 mėn. |
Baigiamasis vertinimas | Teorijos ir praktikos egzaminas |
Suteikiama kvalifikacija | Pusgaminių ir karštųjų patiekalų gamintojas |
Išduodamas dokumentas | Kompetencijų pažymėjimas |
Baigusieji šią profesiją turės plačias galimybes darbo rinkoje. Asmuo, įgijęs pusgaminių ir karštųjų patiekalų gamintojo kompetencijas, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Kompetencijų pažymėjimas galioja tik Lietuvoje.
Mokymai vyksta šiuolaikiškose, moderniai įrengtose patalpose su visa darbui ir mokymuisi reikalinga įranga.
- Pirmoji įmokos dalis 30% sumokamas iš anksto. Likusi suma mokama dalimis be jokio pabrangimo.
- Galimas išsimokėjimas lizingo būdu.