Virėjo padėjėjas
Virėjo padejėjai ruošia nesudėtingus patiekalus arba pusgaminius ir gėrimus. Užtikrina gamybinio inventoriaus švarą ir tvarką maisto paruošimo padalinyje, ruošia daržoves patiekalams, padeda virėjams ruošiant produktus apdorojimui, tinkamai dezinfekuoja ir plauna indus ir gamybinius įrenginius.
Mokymų metu išmoksite:
- Paruošti ir tvarkyti darbo zoną;
- Parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas;
- Atlikti žaliavų paruošimo technologines operacijas;
- Pasiruošti gaminti nesudėtingus pusgaminius;
- Gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius;
- Gaminti nesudėtingos technologijos šaltuosius patiekalus;
- Gaminti įvairias salotas;
- Gaminti daržovių ir kitus nesudėtingus garnyrus;
Gaminti nesudėtingos technologijos karštuosius patiekalus.
Trukmė | 13,5 sav. |
Minimalūs reikalavimai |
4 klasių baigimo pažymėjimas |
Teorija |
1 mėn. |
Praktika | 2,5 mėn. |
Baigiamasis vertinimas | Teorijos ir praktikos egzaminas |
Suteikiama kvalifikacija | Virėjo padejėjas |
Išduodamas dokumentas | Kompetencijų pažymėjimas |
Baigusieji šią profesiją turės plačias galimybes darbo rinkoje. Asmuo, įgijęs virėjo padėjėjo kompetencijas, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Kompetencijų pažymėjimas galioja tik Lietuvoje.
Mokymai vyksta šiuolaikiškose, moderniai įrengtose patalpose su visa darbui ir mokymuisi reikalinga įranga.
- Pirmoji įmokos dalis 30% sumokamas iš anksto. Likusi suma mokama dalimis be jokio pabrangimo.
- Galimas išsimokėjimas lizingo būdu.